zondag 21 oktober 2018

Laatste loopdag

Om vanuit Tabarz de Rennsteig weer te vinden was wat ingewikkeld.
We wilden niet het risico lopen om dagen in het Thüringerwoud te dwalen en van de honger om te komen, dus namen we een alternatieve route om vlak voor Eisenach dan de Rennsteig weer op te gaan om door de Drachenslucht te kunnen lopen.

Erg afwisselend deze route door bossen en wat stadjes. Wel erg lang omhoog de berg op en omlaag de berg weer af, om bij het volgende stadje weer omhoog te gaan.
Oudemannenkuiten zijn daarvoor toch minder geschikt bleek al gauw :).

Onderweg in Ruhla, na zo'n 11 km lopen, zagen we warempel een bus staan die naar Eisenach ging.......
Niks, gewoon doorlopen, tot we elkaar na 300 meter aankeken en na ampel overleg besloten om toch maar het laatste gedeelte , wat toch nog ongeveer 13 km zou zijn, ons te laten rijden.

In Eisenach eerst het hotel opgezocht en direct de wandelmodus weer ingesteld om naar de Drachenslucht te lopen.... en terug !!
Nog even 2 Thüringerbratwursten als avondeten en toen even relaxen op de kamer.
De volgende morgen naar het station, waar ik gebeld werd dat ik het hotel niet had betaald.
Ik dacht dat dat via booking.com was gebeurd, maar de hotelmevrouw sprong toch maar vlug in de auto om nog even te beuren.....
Op de terugreis zaten we natuurlijk weer te kwekken met 2 studentes en vergaten uit te stappen in Bad Hersfeld dus moest er weer flink geimproviseerd worden om nog op tijd in Meppen te komen waar we keurig op tijd aankwamen om de bus naar Emmen te halen.

Al met al weer een leuke reis. Op naar de volgende :)

tot.....................

foto's rechts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten